Kırıkkale'den geçecekler

Kırıkkale

Kayseri`ye gitmek için İstanbul`dan bisikletle yola çıkan Alman çift, Kastamonu`ya ulaştı. Alman çiftin bir sonraki durağı ise Kırıkkale.

SON DURAK KAYSERİ

Almanya`dan havayoluyla İstanbul`a gelen öğretmen Ursula Becker (55) ve eşi bilgisayar mühendisi Hans Becker (58), İstanbul`dan Kayseri`ye bisikletle yola çıktı.  Yolculukları kapsamında Kastamonu`ya ulaşan Ursula Becker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardan beri eşi ile işe bisikletle gidip geldiklerini belirterek, 2009 yılında bisikletle ülke dışında gezi yapmaya karar verdiklerini söyledi. İlk sene Almanya`dan Macaristan`a, ikinci sene Macaristan`dan Romanya`ya, üçüncü sene Romanya`dan İstanbul`a bisikletle gittiklerini aktaran Becker, bir yıllık aranın ardından, bu sene de bisikletle İstanbul`dan Kayseri`ye gitmeye karar verdiklerini ifade etti.  Becker, iki hafta önce İstanbul`dan başladıkları yolculuklarında Kastamonu`ya ulaştıklarını vurgulayarak, buradan da iki haftalık bir sürede Çankırı, Kırıkkale, Aksaray ve Nevşehir`in ardından Kayseri`ye ulaşmayı planladıklarını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ KARŞI ÇIKIYOR

Yolculukları sırasında, ucuz otellerde ve çadırlarda konakladıklarını dile getiren Becker, "Türkiye`de insanlar bize çok nazik ve misafirperver davranıyorlar. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Vatandaşlarımız tatil için hep Antalya gibi illere geliyorlar. Oysa Türkiye sadece Antlaya`dan ibaret değil. Kastamonu gibi güzel yerleri de var" diye konuştu. Becker, gelecek yıl da Kayseri`den Van`a bisikletle gitmeyi planladıklarını anlatarak, hedeflerinin gelecek yıllarda Çin`e kadar bisikletle gitmek olduğunu kaydetti. Almanya`da iki kız çocuklarının bulunduğunu belirten Becker, onların bisikletle geziye sıcak bakmadıklarını dile getirdi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok